La Nit de l’Art 2013
Exposicions y esdeveniments

Galeríess de l'AIGAB
Galeríes d'Art Palma Contemporani
Espai col·laborador
Mapa d'exposicions y esdeveniments
Programa 2013 (pdf)
Guia 2013 (pdf)
  Nit de l'Art 2012
  ABA ART CONTEMPORANI
 Art Palma Contemporani

Plaça de la Porta de Santa Catalina, 21 b 07012 Palma de Mallorca
T/F. + 971 71 78 35

Horari
Dilluns – diumenge: 11:00 a 14:00 - 17:00 a 20:00

info@abaart.com

www.abaart.com


MALENE BIRGER

«MY GARDEN»
La present mostra pretén resumir el treball que José Ángel Sintes ha realitzat durant els darrers anys.
Des de l'inici, la seva obra s'ha anat desenvolupant a partir de dues línies temàtiques bàsiques, més o menys definides: el paisatge i la representació d'escenes quotidianes.
L'obra de Sintes parteix de la tradició chardiniana del bodegó per a explorar el seu entorn més proper i posar l'atenció damunt aquests objectes que ens envolten i que, normalment, passen desapercebuts: petits objectes quotidians, trivials, que, no obstant, tenen una certa forma espiritual donada, tal vegada, per la forma en que apareixen representats, i que els fa semblar suspesos en el temps.

Nota de premsa
 
 
 


ABA ART CONTEMPORANI
 Art Palma Contemporani

Carrer de la Missió, 7A, 07003 Palma de Mallorca
T/F. + 971 71 78 35

Horari
Dilluns – diumenge: 11:00 a 22:00


info@abaart.com

www.abaart.com


JOSE ANGEL SINTES

«EXTRACTE»
La present mostra pretén resumir el treball que José Ángel Sintes ha realitzat durant els darrers anys.
Des de l'inici, la seva obra s'ha anat desenvolupant a partir de dues línies temàtiques bàsiques, més o menys definides: el paisatge i la representació d'escenes quotidianes. L'obra de Sintes parteix de la tradició chardiniana del bodegó per a explorar el seu entorn més proper i posar l'atenció damunt aquests objectes que ens envolten i que, normalment, passen desapercebuts: petits objectes quotidians, trivials, que, no obstant, tenen una certa forma espiritual donada, tal vegada, per la forma en que apareixen representats, i que els fa semblar suspesos en el temps.


Nota de premsa

 
 
 


GALERIA HORRACH MOYÀ
 Art Palma Contemporani

Plaça Drassanes, 15, 07012 Palma de Mallorca
T. +34 971 714 676


Horari
Dilluns – diumenges: 18:00 a 24:00


horrachmoya@ono.com

www.horrachmoya.com


JOANA VASCONCELOS

La naturalesa del procés creatiu de Joana Vasconcelos es basa en l'apropiació, descontextualización i subversió d'objectes pre-existents i realitats del quotidià.

Escultures i instal·lacions, que són mostra d'un acurat sentit de la mesura i mestratge del color, així mateix utilitzat com a recurs per performances, video o registres fotogràfics, combinats tots en la materialització de conceptes que qüestionen les rutines pre-establertes de lo quotidià. Partint d'enginyoses operacions de desplaçament, reminiscències del ready-made i el llenguatge del Noveau Realisme i el Pop, l'artista ens ofereix una visió còmplice, que és al mateix temps crítica de una societat contemporànea i les diverses característiques que serveixen als enunciats de la identitat col·lectiva, especialment aquells que es refereixen al status de la dona, la diferència de clases o la identitat nacional.

Nota de premsa
 
 
 


GALERIA KEWENIG
 Art Palma Contemporani

C/ Sant Feliu, s/n - 07012 Palma
T. 971 71 61 34 - F. 971 71 45 14


Horari
Dilluns – divendres: 10:00 a 14:00 - 16:00 a 20:00
Dissabte: 10:00 a 14:00


gallery@kewenig.com
www.kewenig.com


LEIKO IKEMURA GALERIA KEWENIG

(1951, Tsu, Mie Prefecture, Japón)

Leiko Ikemura, gairebé desdibuixant, elimina els límits entre interior i exterior i mostra la volatilitat i la transparència de la realitat que ens envolta.
Aquesta pintora i escultora d'origen japonès-suís, es representa a si mateixa com a intermediària entre cultures. Les seves figures metafòriques reflecteixen la pèrdua d'identitat cultural, l'agregació i la dissolució de les fronteres.
El resultat de la trobada entre individu i espai. Ikemura manipula els seus materials -paper, terracota o bronze- fins a quasi dotarlos de qualitats incorpòries. Crea cossos permeables i porosos, principalment femenins, en què la fisonomia es redueix al mínim, sense trets individuals.
Tot per a suggerir la vulnerabilitat i la indefensió. Al mateix temps, aquests rodegen i transformen l'espai circumdant.
El caràcter flotant de l'obra s'accentua amb una pintura gairebé transparent rematada per esmalt dissolt.
   
 


GALERIA LA CAJA BLANCA
 Art Palma Contemporani

Calle Verí, 9 - 07001 Palma
T. 971 722 364


Horari
Dilluns – divendres: 10:00 a 14:00 - 17:00 a 20:00
Dissabte: 10:00 a 14:00


info@lacajablanca.com
www.lacajablanca.com


JULIA GEISER

«C'EST PAS LA VIE, C'EST TOI CHERIE»
La Caja Blanca presenta la primera exposició individual de Julia Geiser (Suïssa, 1987), una artista multidisciplinar que es submergeix en els territoris indomables, relliscosos i inhòspits que l'"establishment" del sector de l'art intenta esquivar. 'C'est pas la vie, c'est toi cherie' cavalca sobre les veritats incòmodes que aguaiten un sector que es resisteix a canviar. "Uno de infinito" fa referència a la tradicional pràctica de produir edicions limitades d'imatges per a manipular els preus de les obres d'art mitjançant el control artificial de la quantitat de còpies en circulació.

Aquest concepte, es converteix en el fil conductor d'una sèrie d'obres que naveguen lliurement pel món digital, incomoden als col · leccionistes d'objectes i perverteixen les regles de joc que dominen el mercat d'art.
 

«Louise Broke», 2013
Edició 1 de ∞
Collage digital sobre papel Fine Art
Dimensiones variables

 
 


GALERIA MAIOR PALMA
 Art Palma Contemporani

Can Sales, 10 - 07012 Palma
T./F. 971 72 80 98


Horarios
Dimarts – divendres: 10:00 a 14:00 - 16:30 a 19:30
Dissabte: 10:00 a 14:00


info@galeriamaior.com
www.galeriamaior.com


MITSUO MIURA
«MEMORIAS IMAGINADAS»
'Memorias imaginadas' és un conjunt de records sobre les diferents etapes de les experiències de Mitsuo Miura en la seva vida quotidiana. Sobre tot allò relacionat amb els seus treballs i sobre el que ha significat al llarg de la seva carrera. Aquests moments i memòries s'acumulen sense ordre. Sembla que estiguin submergits en un oblit aparent, però, de tant en tant, per causa pròpia o aliena, apareixen i es recuperen. A vegades –en el cas de l'artista moltes vegades– es relacionen els uns amb els altres, recreant situacions utòpiques, fantasioses. Construint i guardant noves imatges en la seva ment ("les meves columnes invisibles" les anomena ella). Així, tots els records al llarg del temps es repeteixen i neixen. Incansablement. Encara que, de vegades, no semblin creïbles.
 

Detall instal·lació «Memorias imaginadas»
 
 


PELAIRES C.C.C.
 Art Palma Contemporani

C/ Can Verí, 3 - 07001 Palma
T. 971 72 03 75 - F. 971 72 34 73


Horari
Dimarts – divendres: 10:00 a 13:30 - 16:45 a 20:00
Dissabte: 10:30 a 13:30


info@pelaires.com
www.pelaires.com


HIGH SOCIETY

-Una reflexió crítica del primer món realitzada des del primer món-
Un projecte comissariat per Gómezdelacuesta amb la participació de Democracia, Raúl Díaz Reyes, Cyro García, Carles Gispert, Kaoru Katayama, Santiago Morilla, Albert Pinya, PSJM, Avelino Sala i Todo por la praxis.

Potser per necessitat, potser per desesperació, però també per ganes i per capacitat, una nova generació de creadors plàstics ha decidit treure-se el nas de pallasso, els complexos i les manies, han decidit pensar el que diuen i dir el que pensen, deixar d'estar d'acord amb el que no estaven d'acord i ficar els dits a les nafres del sistema, en els temes que els preocupen, en el capital, el poder i la política, sense censura però amb responsabilitat, amb la responsabilitat d'incorporar una consciència social, una ètica des de l'estètica que ens permeti construir un món que pensi per si mateix, que exigeixi responsabilitats quan n'hi hagi, on no valgui absolutament tot i on tot, si ho mereix, pugui ser vàlid. No es tracta de trencar per trencar, de criticar pel simple fet que resulti més senzill destruir que construir, es tracta de millorar, de deixar en evidència que hi ha coses que no es poden tolerar i algunes altres que es poden fer millor, mentre establim una crítica de nosaltres sobre nosaltres mateixos des de les nostres pròpies entranyes, sense acritud però sense condescendència, això és High Society, una exposició col·lectiva que reflexiona sobre la situació del primer món des del mateix primer món.

Nota de premsa
   
 


SALA PELAIRES
 Art Palma Contemporani

C/. Pelaires, 5 - 07001 Palma
T. 971 72 36 96 - F. 971 72 34 73

Horari
Dimarts – divendres: 10:00 a 13:30 - 16:45 a 20:00
Dissabte: 10:30 a 13:30

sala@pelaires.com
www.pelaires.com


SEX, LIES & PHOTOS
Un projecte comissariat per Gómezdelacuesta amb la participació de Carlos Aires, Xisco Bonnín, Germán Gómez, Antoni Socias i Marcelo Viquez.
Des de l'inici dels temps, des del principi de qualsevol cosa, des d'aquella primera grafia, des d'aquell símbol primigeni, tot és sexe, o gairebé tot. Ja ho va dir Adolf Loos, aquesta creu seminal, aquest traç primitiu realitzat toscament sobre les parets d'una caverna en la remota prehistòria de l'art, esdevé un element catàrtic produït per l'enginy de l'ésser humà, un símbol de redempció amb l'objectiu de despullar-se dels seus excessos, dels seus desitjos i de les seves pors. Una ratlla horitzontal: la dona jacent, i una línia vertical: l'home que la penetra, la primera creu, la primera imatge. La frenètica carrera de la contemporaneïtat no ha fet altra cosa que donar-li la raó a aquell freudià "tot es refereix al sexe" i és que l'obsessió humana per excel·lència impregna qualsevol esfera de la vida, art inclòs: sexe, mentides i les imatges que els donen suport, un dels triumvirats màgics de la creació contemporània i la santíssima trinitat d'aquesta part de la fotografia que accepta la veritat nua i les ficcions emmascarades, així és, així sigui. Una investigació d'aquesta relació ancestral entre sexe i imatge, una exposició que aprofundeix en aquesta (in)certesa on tot és mentida, on tot és sexe, on tot és, en realitat, fotografia.

Nota de premsa

   
 


GALERIA XAVIER FIOL
 Art Palma Contemporani

C/. San Jaime, 23-A - 07012 Palma
T./F. 971 71 89 14


Horarios
Dilluns – divendres: 10:00 a 14:00 - 17:00 a 20:00
Dissabte: 10:00 a 14:00


info@galeriaxavierfiol.com
www.galeriaxavierfiol.com


RICARD CHIANG
«BOIRES»
Les obres de Ricard Chiang (Barcelona, 1966) s'han mogut sempre en el terreny del gòtic, l'obscuritat, la nit i el malson. 'Boires' recull una selecció d'obres recents en grafit i carbó, sotmeses a una interminable carícia de veladures que donen a la taula una aparença gairebé marmòria. La seva representació de la boira dóna una passa més en l'abstracció i en la poesia. La llum queda retinguda entre capes de silenci, i mostra en els paisatges representats la desolació de l'absència i la presència d'allò ombrívol. Es la revisió del concepte de sublim.

Els paisatges de Ricard són com llindars a través dels quals ens endinsem en el «costat fosc» que alberga allò terrible i fantasmagòric. Escenaris amb un alè que desprèn la fredor de la mort, l'hermètica aparença dels altars. L'experiència sobrehumana que sacseja l'ànima fins a l'esgarrinxada.


Nota de premsa

   
 ADDAYA 
CENTRE D’ART CONTEMPORANI
AIGAB

C/ Alexandre Rossello 10, 07340 Alaro
T. 971 51 00 45


Horari
Dimecres – dissabte: 10:30 a 13:30 - 17:00 a 20:30
Altres horaris: Cita prèvia


info@addaya-art.com
www.addaya-art.com


PABLO FERNÁNDEZ PUJOL
«LA PARTE SALVAJE»
"El projecte "La parte salvaje" de Pablo Fernández Pujol, ens enfronta directament amb diverses problemàtiques de l'ésser humà d'avui en dia, ja en la senda del segle XXI, tornen a cobrar sentit a causa de la sensació de fracàs assumida de caminar pro un futur molt diferent al somiat i promès. Recorrent a la idea de gabinet de meravelles i horrors, que té el seu origen en els extravagants costums d'alguns dels grans gerifaltes de la humanitat com Pedro el Gran de Rússia, l'autor recrea el seu propi laboratori de metamorfosi, però també un propi laboratori d'horrors en el qual com a espectadors humans no podem escapar".
Rafa Doctor (fragment)LLOC:

SALA D'EXPOSICIONS DE LA PLANTA BAIXA DEL PATI DE LA MISERICÒRDIA
Exposició organitzada per les galeries de la part forana de l'AIGAB en el marc del projecte «ART FORANA»

   
 


CCA ANDRATX
AIGAB

C / Estanyera 2. Apto 186, 07150 Andratx, Mallorca
T. 971 137 770 - F. 971 137 691

Horari
Dimarts – divendres: 10:30 a 19:00
Dissabte – diumenge – festiu: 10:30 a 16:00

info@ccandratx.com
www.ccandratx.com


LAIA VENTAYOL
«HERBARIS»
Laia Ventayol (Artà, 1984) va conviure uns anys amb la ciència a través dels seus estudis i, tot i que finalment no va encaminar la seva carrera cap a aquest àmbit, és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, sí conserva cert interès estètic pel món de la ciència i de la natura. Les obres que formen part de la sèrie "Herbaris", tenen una temàtica centrada en els boscs de Mallorca abans i després de veure's afectats pels incendis ocorreguts durant l'any 2011. El fil conductor de les seves obres parteix de l'observació de la naturalesa, al que segueix l'anàlisi enciclopèdic i la proposta d'un nou resultat; utilitzant per a realitzar aquestes obres materials recollits a la naturalesa com carbó, terra, clorofil·les, plantes, etc.


LLOC:
SALA D'EXPOSICIONS DE LA PLANTA BAIXA DEL PATI DE LA MISERICÒRDIA
Exposició organitzada per les galeries de la part forana de l'AIGAB en el marc del projecte «ART FORANA»
   
 


GALERÍA DIONÍS BENNÀSSAR
AIGAB

C / Antoni Maura, 11, 07460 Pollença, Mallorca
T. +34 971 53 20 27

Horari
Dimarts – dissabte: 10:30 a 14:30 - 17:30 a 21:00
Diumenge: 10:00 a 15:00

galeriadbennassar@gmail.com
www.galeriadionisbennassar.com


MIQUEL MESQUIDA
«LOST TIME»
El temps irrecuperable és el punt de reflexió de Miquel Mesquida. És aquell temps que sentim com a temps perdut, perquè fou un temps d´engany, en què viviem amb els ulls tapats. Si poguessim tornar enrere ho fariem, per a poder aprendre d´una altre manera. La Galeria Bennàssar és una galeria independent situada al cor de Pollença que reprèn l´activitat sota una nova direcció.


LLOC:
SALA D'EXPOSICIONS DE LA PLANTA BAIXA DEL PATI DE LA MISERICÒRDIA
Exposició organitzada per les galeries de la part forana de l'AIGAB en el marc del projecte «ART FORANA»
   
 


GALERIA FRAN REUS CENTRE D'ART
AIGAB

Concepció 6, 07012 Palma
Tel. 971 227 807


Horari
Dilluns – divendres: 10:30 a 13:30 - de 17:00 a 20:00
Dissabte: 11:00 a 13:30


galeriafranreus@yahoo.es
www.galeriafranreus.comJULIÀ PANADÉS,
AMADEO ORELLANA,
NICOLAS SANTOS
I ERNESTO ARTILLO

«L'UN I EL MÚLTIPLE; UN DIÀLEG A CUATRO BANDES»
L'exposició que comissaria Caramono.com a la Galeria Fran Reus és una reflexió sobre el món de la moda i de com les seves imatges serveixen de punt de partida per a la creació d'una obra nova amb fragments d'editorials. L'obra dels artistes Julià Panadés, Amadeo Orellana, Nicolas Santos i Ernesto Artillo conjuga elements retallats i apropiats amb la tècnica del collage.
   
 


INTERSECCIÓ ART
AIGAB

C/ Santa Clara, 4 - 07001 Palma
T. 971 711 380 - M. 667 974 066


Horari
Dimarts – dissabte: 13:00 a 21:30


www.interseccioart.com


VANESSA VON WENDT
Y PETER FLEISCHER-HARKORT

«MIENTRAS TANTO...»
Per segona vegada aterren les obres de Vanessa von Wendt i Peter Fleischer-Harkort, exalumnes de Markus Lüpertz a l'Acadèmia de Düsseldorf, a la galeria Intersecció Art.
«Mientras tanto ...» ofereix una opció única de descobrir la seva obra pictòrica actual, en què la figura humana segueix sent la protagonista i la poesia es mostra en els seus més diverses facetes.
   
 


CENTRE D'ART LA REAL
AIGAB

Camí de la Real, 5 - 07010 Palma
T. 971 253 942


Horari
cita concertada a l'email


info@galerialareal.net
www.galerialareal.net


ALBERTO POLO
«CREUS EN MI»
Aquest joc de paraules neix de la lluita i la recerca d'un altre ésser amb la finalitat de trobar-se a un mateix. Perdent la nostra anatomia, entrant en un bucle de creença i dependència que regirà les nostres vides.
Som catòlics sense triar-ho, i sense entendre per què fórem culpables de matar el fill de Déu, pecador, sense saber si ho era. Culpabilitat que ens persegueix dia rere dia. No només en el record de la creu, sinó també en el nostre fracàs. Necessitem creure, tenir una esperança d'alguna cosa més, creure en un altra persona perquè no sabem creure en nosaltres mateixos. Creure en alguna cosa per poder culpabilitzar-te de la nostra existència, del nostre fracàs i de la nostra dependència.
   
 


JOAN OLIVER "MANEU"
GALERIA D'ART
AIGAB

C/. Montcades, 2 - 07012 Palma
T. 971 721 342 - F. 971 719 141

Horari
Dilluns – divendres: 10:00 a 14:00 - 16:30 a 20:00

maneuart@maneuart.com
www.maneuart.com


ROBERT FERRER I MARTORELL
«RITMES D'EXPANSIÓ»
Ritmes d´expansió es gesta a partir del moviment, eix central al qual acompanya la llum. En aquesta exposició es reflexiona sobre la descomposició de les formes i els passos graduals que es donen en expandir-se la matèria amb tota la complexitat que acompanya el procés. En si és un exercici de contemplació d'espai. No hi ha un element geomètric conductor com en altres projectes, el cicle es representa novament però en forma d'expansió, de ruptura. Inconscientment tendim a voler reconstruir la figura, tornar a ordenar-la. Tal volta és aquí on resideix el nou treball, no sols en pensar cap on s'expandeix sinó, el més complex, d'on i com venia. Les peces es van "embrutant", contaminant-se però sempre queda una part intacta, un record per a saber d'on procedeixen, quin es el seu origen.
   
 


JOAN OLIVER "MANEU" - NOU ESPAI -
GALERIA D'ART
AIGAB

C/. Montcades, 3 - 07012 Palma
T. 971 716 470 - F. 971 719 141

Horari
Dilluns – divendres: 10:00 a 14:00 - 16:30 a 20:00

maneuart@maneuart.com
www.maneuart.com


JOAN FUSTER
«RITMES D'EXPANSIÓ»
OBRA RECUPERADA
Després de les exposicions de 1995 (antològica a Sa Llonja i monogràfica a Valldemossa), han anat sortit a la llum obres de J. Fuster que en aquelles exposicions no se tengueren a mà. S'han recuperat de col·leccionistes privats, de subhastes públiques, etc. Ara mostra'm les més significatives d'aquestes obres.
   
 


GALERÍA MARIMÓN
AIGAB

Isabel Garau 11 / 07458 Can Picafort, Mallorca
T. +34 971 85 20 25 / F. +34 971 85 20 25

Horari
Dilluns – dissabtes: 10:30 a 14:00 - 16:30 a 20:00

galeriamarimon@hotmail.com
www.galeriamarimon.es


ERNESTO RODRÍGUEZ NOGUEIRA
(l'Havana 1975)
Aquest jove artista arribà a Mallorca en 1999. A l'illa s'especialitzà en arts gràfiques, Treballant actualment en el taller de s'Auba de Manacor elaborant gravats per a Joan Riera Ferrari, al 2002 inicia els estudis de ceràmica en el Taller Can Vermell de Felanitx, un dels més prestigiosos de Mallorca. En aquesta exposició mostra les seves últimes creacions que viatgen des del realisme clàssic fins a a l'expressionisme matèric, el viatge apassionant que només és possible gràcies a la màgia d'Ernesto, es tracta d'un conjunt d'escultures ceràmiques en les quals l'artista s'atreveix a jugar amb l'espai, amb el buit, mitjançant formes que lluiten per descompondre's dins un caos que l'artista sap ordenar amb mestratge per construir una peça plena de coherència, de serenitat i d'un estil molt propi i definit que Ernesto Rodríguez ha sabut elaborar en els últims anys convertint-ho en un llenguatge personal.


LLOC:
SALA D'EXPOSICIONS DE LA PLANTA BAIXA DEL PATI DE LA MISERICÒRDIA
Exposició organitzada per les galeries de la part forana de l'AIGAB en el marc del projecte «ART FORANA»
   
 


GALERIA MATISOS
AIGAB

Avda. Primavera, 17 Local B - 07638 Colonia de Sant Jordi
T. 656 80 62 35

galeriamatisos@hotmail.com


TONI CALDENTEY
«AMORS QUE MATEN»
AMORS QUE MATEN és una obra que reflecteix sentiments oposats amb persones que estimam. No és un comiat, sinó un fins ara. Bons records d'una vida millor. En aquesta obra m'acomiad d'una persona que estimava, però és un adéu positiu, sense por, amb energia, un salt al buit reflectint tots els sentiments i amb ganes de connectar amb la meva pròpia realitat, mirant al futur amb il·lusió i amb l'esperança que l'espectador trobi un abisme en la meva obra que el faci connectar amb la màgia "de l'art". En la pintura he trobat la meva calma, la meva tempesta, la meva llibertat, el meu altre jo, el meu jo més poètic. I en aquesta obra es troben sentiments oposats, reflecteix una recerca constant entre l'art i la persona, que veu i sent totes les petites coses de la vida més quotidiana. L'art hauria de ser aliment indispensable en la vida de qualsevol ésser.


LLOC:
SALA D'EXPOSICIONS DE LA PLANTA BAIXA DEL PATI DE LA MISERICÒRDIA
Exposició organitzada per les galeries de la part forana de l'AIGAB en el marc del projecte «ART FORANA»
   
 


GABRIEL VANRELL - GALERIA D'ART
AIGAB

C/ Tous i Maroto, 1 - 07001 Palma
T. 971 726 962 - F. 971 729 409


Horari
Dilluns – divendres: 10:30 a 13:30 - 16:30 a 20:30
Dissabte: 10:30 a 13:30


galeria@gabrielvanrell.com 
www.galeriagabrielvanrell.com


WILLY RAMOS
«COLORES SILVESTRES, PESTAÑAS CELESTES»
Willy Ramos (Pueblo Bello - Colòmbia-, 1954) és un artista atret per l'expressionisme abstracte i el fauvisme. L'exposició està formada per una trentena d'obres entre escultures, tintes i aquarel·les treballant la figuració colorista cap a una progressiva abstracció figurativa basada en els colors purs de teles, paper i collages saturats d'oli i pigments. Les figures de dones i els paisatges de jardins i flors omplen les seves obres amb un tractament colorista i sensual resultant una proposta atractiva i sensitiva per a l'espectador.
   
 ES BALUARD MUSEU D'ART MODERN I CONTEMPORANI DE PALMA
Espai Col · laborador

Plaça Porta Santa Catalina, 10 07012 Palma
Tel. 971 908 200


Horari
Dimarts – dissabte: 10:00 a 20:00
Diumenge: 10:00 a 15:00


www.esbaluard.org


REPRODUCTIBILITAT 1.0
Comissària: Nekane Aramburu
Exposició concebuda a partir de la col·lecció de fotografia d'Es Baluard amb la col·laboració de col·leccionistes, entitats públiques i artistes internacionals. El desenvolupament curatorial parteix dels orígens de la fotografia i els seus usos per endinsar-nos en una anàlisi del mitjà i la seva transformació basada en dos eixos temàtics: el retrat com a certificat de presència o mitjà exorcitzador del jo i els altres, i el metapaisatge urbà i natural.

ES BALUARD MUSEU D'ART MODERN I CONTEMPORANI DE PALMA
Del 14 de setembre de 2013 al 16 de març de 2014

   
 


ES BALUARD MUSEU D'ART MODERN I CONTEMPORANI DE PALMA
Espai Col · laborador

Plaça Porta Santa Catalina, 10 07012 Palma
Tel. 971 908 200


Horari
Dimarts – dissabte: 10:00 a 20:00
Diumenge: 10:00 a 15:00


www.esbaluard.org


AMPARO SARD
PAREIDOLIA
Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma i El Corte Inglés presenten «Pareidolia » d'Amparo Sard (Son Servera, Mallorca, 1973). L'obra, una metàfora de la vida com a paisatge, s'ha concebut com una instal·lació i una acció participativa al mateix temps. El projecte tindrà lloc als espais exteriors d'El Corte Inglés i continuarà a la sala Gabinet d'Es Baluard.

Nota de premsa

LLOC:
EL CORTE INGLÉS. Av. Jaume III, 07012 Palma de Mallorca 19 de setembre a partir de les 19.30 h Del 16 al 22 de setembre. Vídeo Hauptpunkt (Esencia), 2013. Aparador d'El Corte Inglés ES BALUARD MUSEU D'ART MODERN I CONTEMPORANI DE PALMA Del dia 19 de setembre de 2013 al 2 de febrer de 2014

   
 


CAIXAFORUM PALMA
Espai Col · laborador

Plaça de Weyler, 3 - 07001 Palma
Tel: 971 178 500 / Fax: 971 722 120

Horarios
Dilluns – dissabte: 10:00 a 21:00
Diumenges i festius: 10:00 a 14:00

atencioalvisitantcaixaforumpalma@janbcs.cat
www.laCaixa.es/ObraSocial


GITANES, L'ENCÍS DEL BALL
COL·LECCIÓ "LA CAIXA" ANGLADA-CAMARASA
La sala permanent de la Col·lecció "la Caixa" Anglada-Camarasa presenta un nou muntatge del seu fons al voltant del tema del ball en l'obra de l'artista. El ball gitano va ser un dels motius predilectes d'Anglada-Camarasa, que no va deixar mai d'interpretar-lo. El tema espanyol s'havia anat posant de moda a Europa al llarg del segle XIX gràcies als viatges, la literatura, la música i les arts plàstiques, i continuaria el seu recorregut particular amb les avantguardes. Les gitanes, de cossos ondulants i vestits de colors, amb la seva aparença exòtica, la gràcia del moviment o l'acusada expressivitat, van ser motiu incansable de centenars de dibuixos i d'una quarantena de pintures de l'artista. La col·lecció consta de 328 obres i 194 objectes i és un bé d'interès cultural del Ministeri de Cultura des del 2003.


CONCERT
Concert a càrrec del grup Ensemble BACHrroc a partir de les 20.30h al Hall de CaixaForum.
Visita lliure a les exposicions: Rubens, Brueghel, Lorena. El Paisatge nòrdic al Prado, Justícia Alimentària i inauguració de la nova selecció d'obres de la Col·lecció "la Caixa" Anglada-Camarasa.

   
 


CENTRE CULTURAL DE LA MISERICÒRDIA – CONSELL DE MALLORCA
Espai Col · laborador
Amb la col·laboració de l'AIGAB

Sales Capella i Planta Baixa
Plaça Hospital, 4. Palma de Mallorca, 07012
T:+34 971 219 548 - 971 219 658

Horari
dimarts – divendres: 11:00 a 14:00 - 17:30 a 20:30
Dissabte: 11:00 a 14:00

gpons@conselldemallorca.net
cromaguera@conselldemallorca.net


NOVES PRESÈNCIES 2013
Exposició organitzada amb l'AIGAB en el marc del projecte NOVES PRESÈNCIES
JOANA ESTEVA - GALERIA DIONÍS BENNÀSSAR
MARTA FUSTER - Gabriel Vanrell-Galeria d'Art
MIQUEL JULIÀ FONT - Galeria Fran Reus
XIM LLOMPART - Joan Oliver "Maneu" GALERIA D'ART
EVA NADAL - INTERSECCIÓ ART
ALBERTO POLO IAÑEZ - CENTRE D'ART LA REAL
SANTI TAURA POL - GaleriA MARIMÓN
LAIA VENTAYOL - CCA Andratx


PERFORMANCE
WAKANEGRA SONIDERO PERFORMANCE

ESPECTACLE DE SO I PROJECCIONS EN DIRECTE AL PATI DE LA MISERICÒRDIA, A les 20.30 h
   
 


COL·LEGI OFICIAL D'ARQUITECTES DE LES ILLES BALEARS
Espai Col · laborador

Plaça de Frédéric Chopin, 07001 Palma de Mallorca
T. 971 228 658

Horari
Horari visita: 24 hores (espai obert fins el 13 d'octubre 2013, setmana de l'arquitectura)

cultura@coaib.es
www.coaib.esESPAI
Una reflexió sobre el llenguatge i el seu potencial,
entroncar amb una forma ancestral del teatre amb
ombres que ens remet als orígens de l'art i la cultura.


El Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears presenta una mostra d'obres arquitectòniques recents, en aquest cas els finalistes i guanyadors dels premis d'Arquitectura de Mallorca 2007-2010, cercant l'apropament de la bona arquitectura a la societat.

   
 


FUNDACIÓ PALMA ESPAI D'ART
Casal Solleric
Espai Col · laborador

Passeig del Born, 27 07012 Palma
T +34 971 722 092 / F +34 971 718 498


Horari
Dimarts – dissabte: 11:00 a 14:00 - 17:30 a 20:30
Dissabte i festius: 11:00 a 14:00


solleric@sf.a-palma.esEl Casal Solleric és una antiga casa noble ubicada al cor del centre històric de la ciutat de Palma de Mallorca. Seu principal de la Fundació Palma Espai d'Art i dependent de l'Ajuntament de Palma, produeix, organitza i presenta exposicions d'art contemporani i activitats culturals entorn de la música, la dansa, les arts escèniques, el cinema i la performance, així com esdeveniments i exposicions d'interès social i patrimonial. El seu programa expositiu inclou propostes d'artistes internacionals, nacionals i residents a les Illes Balears.

La Fundació Palma Espai d'Art compta amb el patrocini estable de Fundació Banco Santander i les aportacions puntuals d'altres entitats. Gestiona també el CAC Ses Voltes i l'Espai de Creació Tecnològica del Solleric, centre de formació i desenvolupament de projectes artístics, tallers creatius, seminaris i conferències entorn de les noves tecnologies.Amb el patrocini de:

Fundación Banco Santander
 
GILBERT & GEORGE LONDON PICTURES
Planta Noble
19 septiembre 2013 -5 enero 2014
Comisarios: Walter Smerling y Pilar Ribal


 

COL·LECCIÓ DIBUIXOS DKV
Àrea 1
19 setembre 2013 - 5 gener 2014
Comissària: Alicia Ventura


 

ASTRID COLOMAR Transformation in red
Cicle Transferències
19 setembre 2013 - 5 gener 2014
Comissaris: Carlos Jover i Asun Clar


 

ROSANA ANTOLÍ
GAZE

Box 27
19 setembre 2013 - 5 gener 2014
Comissari: Tolo Cañellas

 

PEP LLAMBÍAS
Intervenció escultòrica
19 setembre 2013 - 2 febrer 2014

 
 
 


SES VOLTES
Espai Col · laborador

Passeig Dalt Murada s/n 07001 Palma de Mallorca
T. +34 971 728 739 / +34 971 722 364


Horari
Dimarts – dissabte: 10:00 a 20:00
Diumenges: 14:00 a 20:00


info@sesvoltes.org
www.sesvoltes.org

CAC Ses Voltes és un campus dedicat a la creació i producció d'art contemporani. S'especialitza en donar suport als artistes i professionals del sector en els seus processos d'investigació, experimentació i creació.

A més de proporcionar estudis individuals i recursos, ofereix un programa internacional de residències, mitjançant intercanvis amb centres similars de tot el món.

El seu calendari de conferències i visites als estudis de producció, obren les portes al públic per oferir una visió privilegiada dels processos creatius.

  SALA DE PROCESSOS DEL CAC SES VOLTES
OBRA PRODUIDA ALS TALLERS D'OBRA GRÀFICA DE JOAN MIRÓ

La Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca es va crear a partir de la donació que van fer Joan Miró i seva família a la ciutat de Palma en 1980 dels tallers en què havia treballat intensament des de 1956 per convertir-los en un estímul per a futures generacions d'artistes.

Els Tallers d'obra gràfica han mantingut la voluntat de ser impuls per a l'experimentació. Artistes joves i altres més consagrats desenvolupen projectes i comparteixen experiències. de aquesta manera, poden conviure en el mateix marc les tècniques de més llarga tradició amb les investigacions més agosarades per aconseguir un equilibri entre la memòria i la innovació, el respecte cap a les tècniques tradicionals lligat al desig de contemporaneïtat més intens.

La Sala de Processos del CAC Ses Voltes presenta una selecció projectes artístics produïts per Fernando Bellver, Democràcia, Wolf Vostell, i Susan Philipsz, en aquests tallers des que van reiniciar la seva activitat el 1994.
 


OPEN STUDIOS CAC SES VOLTES
ARTISTAS EN RESIDENCIA
Miguel Adrover
Artista i dissenyador, actualment produint un llibre amb aportacions d'altres creadors i un programa de residències per a dissenyadors internacionals.
 

Adriana Cerecero
Artista mexicana establerta a Mallorca, està produint una exposició individual per l'Ateneu Espanyol de la ciutat de Mèxic.
 

Xim Izquierdo
Artista mallorquí que treballa principalment amb audiovisuals i fotografia. El seu projecte actual s'inspira en el llibre de Carl Jung «L'home i els seus símbols».
 
 
 


PÚBLIC? QUIN PÚBLIC?
Diàleg en torn a la recepció de l'art contemporani

QUIN ÉS EL PÚBLIC DE L'ART CONTEMPORANI?
La Nit de l'Art, un dels esdeveniments artístics i culturals més destacats de Balears, és també, per a una gran part de la població, la seva cita anual amb el món de l'art. Grans multituds es congreguen durant una vetllada en el centre de la ciutat de Palma per a visitar les exposicions que es presenten en centres d'art i galeries. L'ocasió també l'aprofiten espais alternatius i artistes que duen les seves propostes de manera independent als carrers i places. La Nit de l'Art suposa, així, a més d'una celebració de l'escena artística mallorquina i una bona oportunitat per veure propostes de nivell internacional, un moment per a qüestionar quina és la relació entre el gran públic i l'art contemporani. És bastant evident que hi ha una marcada distància entre l'art que es fa avui en dia i la gran majoria de la població, poc acostumada a visitar museus i galeries, i sovint influenciada per la convicció que l'art actual és merament un conjunt d'ocurrències més o menys encertades. Com senyalà Pierre Bourdieu en 'El amor al arte' (1966), no es pot parlar d'un públic en general, sinó d'una varietat de públics, i per tant, fa falta identificar les necessitats del públic i esbrinar com podem apropar l'art contemporani a aquest grup heterogeni de persones. Amb l'objectiu de generar un fòrum de diàleg sobre la recepció de l'art contemporani, la trobada titulada 'PÚBLIC? QUIN PÚBLIC?' proposa reunir un grup de comissaris del panorama artístic internacional que, durant la jornada prèvia a la Nit de l'Art, parlaran dels reptes que s'han d'afrontar per reforçar l'interès per l'art actual entre el gran públic.
  • Data: 18 de setembre de 2013, 19.00 h
  • Lloc: Auditori d'Es Baluard. Museo d'Art Modern i Contemporani de Palma
  • Format: presentació i taula rodona
  • Durada: 90 minuts
  • Ponents convidats: Cécile Bourne-Farrell (comissària independent, França), Daniela Labra (comissària independent, Brasil), Marina Dacci (directora de la Collezione Maramotti, Itàlia), Imma Prieto (comissària independent, Espanya)
  • Nekane Aramburu, directora d'Es Baluard.
  • Presentació i coordinació: Fernando Gómez de la Cuesta i Pau Waelder (comissaris independents).
Amb la col·laboració de:

 LA LLOTJA
Espai Col · laborador

Plaça de la Llotja, 5. 07012 Palma de Mallorca


Horari (dilluns tancat):
Juliol, agost i setembre: 18 – 24
Octubre i novembre: 10 – 14 / 17 – 20TONY CRAGG
ESCULTURAS

Un projecte comissariat per Joan Carles Gomis i Julia Klüser

Considerat com un dels escultors més rellevants de l'escena internacional, Tony Cragg (Liverpool, 1949) és membre de la Royal Academy of Arts de Londres, des de 1994, i membre de l'Acadèmia Europea de les Arts i les Ciències. Viu i treballa a Wuppertal (Alemanya) i és el director de l'Acadèmia de Belles Arts de Düsseldorf, de la qual n'és professor des de 1978. El 1988, va ser guardonat amb el prestigiós Premi Turner i el 2002 amb el Premi Piepenbrock d'Escultura i el Comandant de l'Ordre de l'Imperi Britànic (CBE). El 2007 rebé el Praemium Imperiale d'escultura. També ha estat guardonat amb l'Order of Merit of the Federal Republic of Germany 1st Class, l'Artist's Medal of Honor of the Hermitage of Russia, la Honorary Fellow of University of the Artes London i el Alto riconoscimento delle Presidenza del Senato della Repubblica Italiana, entre d'altres innumerables reconeixements.


Amb el patrocini de:

Fundación Banco Santander
   
 


EDIFICIO SES MINYONES
Espai Col · laborador

Plaça de la Drassana, 4 / PalmaANTONIO MOLINA
«EL GESTO COMO TERAPIA»
La fotografia ajuda a les persones a veure des de la imatge, des del gest detingut, propers, a una realitat social, i al treball d'uns professionals que ens suggereixen «mirar» d'una altra manera l'Alzheimer.

ANTONIO MOLINA (Murcia,1976 : www.antoniomolina.es ) Antonio Molina, l'autor de les fotografies que són l'essència del projecte, ha fet "visible" el que estava davant nostre i sovint no ens aturem a veure. A través de les seves imatges ens interpel·la, i és aquesta interpel·lació la que desperta i posa en marxa els mecanismes per a la percepció i apropament de la persona amb alteracions cognitives associades a la edat.

Des de les seves fotografies se'ns planteja un diàleg, ens emociona, però a la vegada ens motiva: ens mou a interactuar amb la persona amb demència, ens recorda la riquesa i les possibilitats de la comunicació no verbal, del geste.
Organitza: Col·labora:
   
 
 
 
LA NIT DE L'ART    
Facebook
PROJECTES RELACIONATS
Art Palma Brunch
www.artpalmabrunch.com

PalmaPhoto
www.palmaphoto.es
ORGANITZA
Art Palma Contemporani
www.artpalmacontemporani.com

AIGAB
www.aigab.info
HOSTING
Amb la col · laboració especial:
Open Source Systems Engineering
WEB PRODUÏT PER
Cultural Strategy Partnership SL
 
Made with   in Palma de Mallorca