La Nit de l'Art
Orígens i història

La Nit de l'Art és la versió mallorquina de la tradicional Nuit Blanche que celebren a moltes ciutats del món.

A Palma, les galeries i museus s'uneixen per celebrar simultàniament – el tercer dijous de setembre – l'inici de la temporada artística, transformant el casc antic de la ciutat en una ruta pels amants de l'art.

La primera edició de La Nit de l'Art es celebrà en 1997, a partir d'una idea de les galeries de Palma que es trobaven ubicades al casc antic de la ciutat, i volien compartir l'entusiasme amb el qual iniciaven cada temporada amb els col·leccionistes i amants de l'art de l'illa.

   

Des de llavors, la cita anual ha anat creixent progressivament, fins convertir-se en una de les cites més importants del calendari social, amb uns quinze mil visitants que recorren els carrers de vianants del casc antic per descobrir exposicions, instal·lacions, intervencions urbanes i performance que s'estrenen amb aquesta ocasió.

La Nit de l'Art és un dels projectes organitzats conjuntament per les associacions:
Associació Art Palma Contemporani

AIGAB

Després dels seus disset anys de trajectòria, La Nit de l'Art roman fidel a l'esperit independent i l'energia vital amb la qual nasqué. Potser un dels secrets del seu atractiu i èxit any rere any sigui justament la seva determinació per mantenir-se lliure dels lligams institucionals: encara que les associacions que l'impulsen, Art Palma Contemporani i AIGAB publiquin una guia desplegable amb un plànol i la llista de galeries que participen a la programació oficial, fins pocs dies abans de la cita (en alguns casos fins unes hores abans), ningú coneix amb exactitud totes les sorpreses que es presentaran durant la vetllada.

A més de les galeries i museus que apareixen a la programació oficial, i durant només una nit, pràcticament tots el professionals que formen part de la comunitat artística de Mallorca, aprofiten l'ocasió per mostrar la seva feina, aprofitant no només les sales d'exposicions sinó un ventall d'espais alternatius incloent cafeteries, bars, apartaments particulars, balcons i façanes d'edificis històrics, tallers d'artistes, teulades, places, espais d'aparcament, i vitrines de tendes.

Els guardians incondicionals de l'esperit lliure de la Nit de l'Art són les galeries de l'Associació Art Palma Contemporani i AIGAB que l'impulsen any rere any des dels seus inicis. Avui continuen organitzant la cita en col·laboració amb altres entitats del sector, i donen la benvinguda a tots els que desitgen aprofitar aquesta plataforma per presentar les seves propostes artístiques.

Com organitzadors, les galeries d'Art Palma Contemporani i AIGAB s'encarreguen de:

  • Finançar la programació oficial
  • Produir una guia desplegable
  • Presentar la programació oficial als mitjans de comunicació
 
 
 
 
LA NIT DE L'ART    
Facebook
PROJECTES RELACIONATS
Art Palma Brunch
www.artpalmabrunch.com

PalmaPhoto
www.palmaphoto.es
ORGANITZA
Art Palma Contemporani
www.artpalmacontemporani.com

AIGAB
www.aigab.info
HOSTING
Amb la col · laboració especial:
Open Source Systems Engineering
WEB PRODUÏT PER
Cultural Strategy Partnership SL
 
Made with   in Palma de Mallorca